Kjennliv.no får drahjelp av Babyverden og Jordmorforeningen

Kjennliv.no får positiv omtale på Babyverden.no og fra Jordmorforeningen.

Positiv omtale av Kjennliv.no på Babyverden.no og fra Jordmorforeningen er gull verdt på veien mot å gjøre nettsiden og forebyggingskampanjen kjent.

faksimiler fra BT, Stavanger AFtenblad og FB

I desember publiserte Babyverden.no artikkelen «Kjenn liv – så viktige er bevegelsene fra babyen i magen». En artikkel om kjennliv.no ble også publisert i Bergens Tidende, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad.

I tillegg til at fagsjef i LUB Trine Giving Kalstad er intervjuet, uttaler også leder i Jordmorforeningen, Kirsten Jørgensen, seg. Hun synes kampanjen fra LUB er god og informativ.

– Vi jordmødre oppfordrer kvinner til å følge med på livet i magen. Det er viktig, samtidig som det også er en flott anledning til å bli kjent med den lille, sier Jørgensen.

Bekymring skal tas på alvor

Hun sier det er viktig at urolige gravide blir tatt på alvor.

– Vi skal alltid lytte til gravide kvinner. Dersom en gravid er bekymret, skal det være lav terskel for å ta kontakt med jordmor eller fødeavdeling. Det er bedre å ta kontakt én gang for mye enn én gang for lite. Som jordmor avviser jeg aldri en urolig kvinne. Det våger jeg ikke, sier Jørgensen.

Jordmorforeningen uttaler seg også positivt om kampanjen på sin Facebookside:

«Landsforeningen uventet barnedød (LUB) har i 15 år har driftet informasjonskampanjen «Denne siden opp når jeg sover». Nå ønsker LUB like stor satsning på dødfødsler – det er all grunn til å tro at mange av dødfødslene i Norge er forebyggbare. Kampanjen Kjennliv.no er et viktig første skritt.»

Dette er viktige steg videre for å gjøre Kjennliv.no kjent overfor alle gravide og dem som jobber i svangerskaps- og fødselsomsorgen!

Publisert 03.01.2016